Bekijk Artikel

31-05-2024 winter 2023-2024 deel 2

Zoals ik al schreef in deel 1 was het een herfst en winter met veel neerslag. Helaas veel regen en weing sneeuw. De skigebieden in de Vogezen hebben dit jaar erg hun best gedaan om die enkele piste open te houden. We zijn één dag in La Bresse wezen snowboarden. Helaas was er dus maar  één piste open en is het daarna weer gaan regenen. Hopelijk volgend jaar beter, maar de laag gelegen skigebieden in de Vogezen zullen het de komende tijd denk ik alleen nog maar moeilijker krijgen...

In februari hebben we een flinke opruiming gehouden in Eindhoven. Marktplaats, kringloop en milieustraat. De flat in Eindhoven wordt steeds leger en de schuur in Frankrijk steeds voller.

De aanhanger hebben we dit keer volgeladen met IBC tanks die we gaan gebruiken in onze groentetuin. Door ze door te zagen en in te graven hopen we dit jaar de woelratten buiten te houden. Als het werkt hebben we dit jaar wel een goede aardappeloogst.

In maart is helaas onze buurman Julien overleden. Hij heeft ons veel van deze omgeving laten zien en verteld over de geschiedenis ervan. Hij heeft ons geholpen bij onze zoektocht naar ons huis in de Vogezen en kennis laten maken met de mensen rondom ons. Hij was een bijzondere man die we nu al enorm misssen.

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: