Bekijk Artikel

31-05-2024 winter 2023-2024 deel 1

Voordat we beginnen met onze nieuwe slaapkamer (bovenop de woonkamer) zijn er in de schuur nog wat eiken balken die geplaatst moeten worden. De vorige eigenaar heeft enkele balken van de dakconstructie verwijderd, waarschijnlijk omdat deze hem in de weg zaten... Op Leboncoin, de Franse marktplaats vinden we gebruikte balken die we met onze aanhanger gaan halen. Een koopje en zonder spijkers deze keer! Op deze balken leggen we een plankenvloer. Hierop kunnen we onze houtvoorraad (balken, latten en planken) die we nat bij de houtzagerij halen, laten drogen. De muren in de schuur kunnen ook wel wat nieuwe voegen gebruiken. Beetje bij beetje begint de schuur er ook steeds beter uit te zien. Maar nog wel wat vierkante meters te gaan...

Tijdens een storm zijn er stenen van de schoorsteen van het bronhuis gewaaid. Hierdoor zijn er wat pannen gebroken en regent het naar binnen. Om te voorkomen dat de balken en het houten plafond gaan rotten moeten we er voor zorgen dat het niet meer lekt. Toch weer een hele klus om de steiger op te bouwen, maar wel de meest veilige manier om de schoorsteen af te breken en de pannen te vervangen.

Ook het bakhuis heeft last van de grote hoeveelheid water die er valt. Doordat de voegen langszaam uitspoelen is een deel van de muur naar binnen gevallen. Waarschijnlijk heeft dit ook te maken met de boomstronk die vergroeid was met deze muur. We hebben deze er eerder uit proberen te trekken met de tractor en hebben zo de constructie verzwakt. Gelukkig komt Edwin met Kerst een paar dagen en metselen we met z'n drieën de muur weer op.

Dit oplapwerk van al de gebouwen vertraagd helaas het leukere werk zoals het bouwen van de slaapkamer en badkamer. Ook de verzakte muur aan de voorkant van ons overdekte terras moet nog aangepakt worden. Deze muur is verbonden met de kelderboog van de cave die zich onder het terras bevindt en is zodanig gescheurd en onstabiel dat we besluiten om dit door de aannemer Bontempi te laten doen. Het wordt een duur muurtje, maar gedurende de werkzaamheden zien we dat het verstandig was om deze klus uit te besteden. Nadat alles is uitgehard en de stempels in de kelder zijn verwijderd, storten we zelf,met Karel zijn hulp, een betonnen vloer. Misschien leggen we hier nog planken of tegels overheen, maar voorlopig laten we het even zo en genieten van het eindresultaat!

Lees verder bij deel 2

 

 

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: