Bekijk Artikel

01-04-2022 Winter 2 2021-2022

Lees Winter 2022 Deel 1 »

Deze winter kunnen we onze houtvoorraad flink aanvullen met het hout van verschillende bomen die door de sneeuw zijn omgegaan of afgebroken. Ook zagen we de bomen op de helling naast onze moeststuin weg, om meer zon op onze groentes te krijgen. De dikke Linde bewaren we tot het laatste omdat deze toch wel erg mooi, groot en spannend is....

Van een oude deegtrog die ik van de schuurzolder in Werkendam heb gered, maak ik een kas waar we vast wat groentes in voor kunnen zaaien. We hergebruiken de ramen die we hier nog op zolder vonden. Bij de buren halen we 3 aanhangers schapenpoep en samen met de compost die nu klaar is verbeteren we de grond. Beneden in het weiland zetten we een stuk grond af met palen en een hek om er pompoenen, courgettes en augurken te planten. Hierdoor komt er in de moestuin weer meer ruimte vrij voor andere groentes.

De planken voor het plafond in de woonkamer zijn zo goed als droog. Met het zelfgebouwde freestafeltje (dankjewel Onno) frezen we de messing en groef. De planken worden nog 1x geschuurd en met gif ingepoten. Voorlopig komen ze nog nog los op de balken te liggen zodat ze nog verder kunnen drogen. We besluiten om voor de vloer dezelfde planken te gebruiken. Bij de houtzagerij blijkt ons vermoeden te kloppen...de houtprijzen zijn nogmaals gestegen. Niks aan te doen, gewoon maar weer een flinke hoeveelheid inslaan voordat ze weer duurder worden.

De muizen hebben flink huisgehouden in onze toekomstige woonkamer. Overal liggen noten en zijn de "luchttunnels" die we langs de muren hebben aangelegd omgewoeld. Met enige tegengezin ga ik aan de slag en verstevig deze met gaas en een kalkzandspecie. Daaroverheen weer het geotextiel en een laag zand. Hieroverheen komen de XPS isolaten (2x 4cm), een laag plastic en betonijzer. Timo heeft een systeem bedacht om de vloer straks bij het beton storten overal op de zelfde hoogte te krijgen. De mallen van in elkaar schuivende stukken rioolbuis stellen we met behulp van de laser op de juiste hoogte en vullen deze met beton. Zo hebben we om de 1,5 m een puist beton als indicatie van de juiste hoogte van de vloer. Het storten van het beton besluiten we zelf te doen. We laten 3 ton zandkiezelmix afleveren door Gotti en halen zelf 30 zakken cement bij de bouwmarkt. Als het niet meer vriest kunnen we eindelijk beginnen. Karel komt ons helpen en in 1 dag draaien we 3.000 liter beton. We zijn aan het einde van de dag gebroken, maar superblij met het resultaat!

Lees Winter 2022 Deel 1 »


 

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: