Bekijk Artikel

01-04-2022 Winter 1 2021-2022

Lees Winter 2022 Deel 2 »

Als ik dit stukje schrijf is het 1 april. Na een paar weken zonnig en warm weer sneeuwt het dit weekend ! Het is een mooie winter geweest, maar de lente mag van mij toch echt wel doorzetten nu. Half november zijn we weer richting frankrijk gereden. We blijven de hele winter hier, met uitzondering van een weekje Nederland rond de kerstdagen. Het is een redelijk koude winter met veel sneeuw. Met 2 kachels (1 in de keuken en 1 op de slaapkamer/kantoor) aan, vliegt onze voorraad hout er doorheen. Vlak bij de kachels is het prima te doen, maar in de badkamer en in de schuur is het goed koud. Het huis kan toch nog wel wat isolatie gebruiken. ;-)

Het eerste weekend van het skiseizoen gaan we een dagje snowboarden in La Bresse. Het is nog wel even wennen, zoveel mensen bij elkaar in Coronatijd. Maar met voldoende afstand houden, mondkapje op en nergens naar binnen is het goed te doen. Doordat er zolang sneeuw ligt wordt er weinig gemoutainbiked. Toch hebben we een mooie (vrij vlakke) tocht tussen Remiremont en Plombieres-les Bains gemaakt. Het rijden over de sneeuw was een leuke en nieuwe ervaring voor ons! Wel wat glibberen af en toe, maar meer grip dan we hadden gedacht.

Er komen dit jaar veel verschillende vogelsoorten op onze voederplank; koolmees, pimpelmees, zwartkop, roodborst, vink, goudvink, geelgors, putter, boomklever, heggemus en zelfs een specht weet de vetbal te vinden. Wat er geknoeid wordt, wordt door de bosmuizen netjes opgeruimd. Timo heeft voor zijn verjaardag een wildcamera gekregen zodat we kunnen kijken wat er hier 's nachts zoal rond het huis scharrelt. De opnames zijn matig maar leuk om te zien! We hebben al een vos, marter, kat, een muis, enkele hazen een vlinder en verschillende vogels op beeld gevangen.

 

Lees Winter 2022 Deel 2 »

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: