Bekijk Artikel

24-08-2020 zomer 2020 deel 1

Na 2 weken in Eindhoven op de flat hebben we het wel weer gezien in Nederland. De grenzen met Belgie en Frankrijk zijn nog steeds dicht in verband met Corona. Er wordt al wel gesproken over een eventuele openstelling, maar zolang kunnen wij niet wachten ;-) We vertrekken 's morgens heel vroeg en gaan bij Hamont de grens over. De reis naar Frankrijk verloopt snel en er wordt nergens gecontroleerd.

Deze zomer is door de corona toch anders dan andere zomers. Veel mensen hebben besloten vakantie in eigen land door te brengen. Dus geen vrienden en familie die op doorreis voor enkele dagen langskomen. Een huis vol logé's is nu ook niet zo verstandig. We beperken ons bezoek tot 1 week Michel, 3 dagen Mariëlle en 5 dagen Marina.
We hebben ook onze vrienden en buren in Le Val d'Ajol relatief weinig gezien deze zomer (zeker rondom Michel zijn bezoek), wel vreemd maar het leek ons toch verstandiger.

15 juni gaat de grens met Frankrijk weer open en komen Michel, René en Wilma met de camper bij ons langs. René en Wilma hebben voor een week het huisje bij onze buren gehuurd en Michel verblijft bij ons in huis. Na enkele dagen met flinke regen, hagel (zie foto's !) en onweersbuien begint de zomer op het moment ze bij ons aankomen. We wandelen, hangmatten, babecueën en breiden onze groentetuin (met hulp van Michel) verder uit.

Mariëlle komt precies op tijd om mee te helpen met het aanvullen van onze voorraad stookhout. We hebben 10 stère hout besteld. Dit wordt geleverd in gekloofde stammen van 1 meter die ter plekke in drieën worden gezaagd. Samen maken we een flinke stapel in Pillon (eerste huis). Hier komen we zeker de winter mee door!

Ook onze voorraad jam hebben we deze zomer goed aan kunnen vullen. Bij aankomst zijn we meteen in onze kersenbomen geklommen. Een prima kersenjaar dit jaar, te veel voor ons tweeën dus de vogels, vossen en zelfs de zwijnen (die we in de schemer op de pitten horen knarsen) hebben er ook volop van kunnen eten. Naast flink wat potten kersenjam hebben we ook nog, kruisbessen, aalbessen, bramen en pruimenjam gemaakt.

Halverwege juli rijd ik naar Nederland om mijn moeder (Marina) voor een weekje op te halen. Dit combineer ik mooi met het weerzien en bijkletsen met mijn vriendinnen en het halen van een kar vol spullen bij Cranenbroek. Zo'n weekend in Eindhoven is even schakelen tussen de de drukte in de stad en de rust en ruimte in Frankrijk. Voor de zekerheid doen we in de auto onze mondkapjes maar op. Waarna we een week genieten van mooi weer, wandelen en lekker eten.

Naast het relaxen is er natuurlijk ook nog geklust, hierover meer in zomer 2020 deel 2.

 

Comments

Marly
dinsdag 6 oktober 2020 20:02
Prachtig! Het ziet er zo aanlokkelijk uit! Het blijft leuk om mee te genieten op deze manier!

Geniet immer voort!

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: