Bekijk Artikel

05-11-2012 Dag 23, water, Pillon

Het heeft vandaag veel geregend, gelukkig was het werk wat we wilde doen voornamelijk binnen.

Het plan was om vandaag verder te gaan met het water, maar dat is niet gelukt.
In principe hoeven we alleen de slang van de bron naar het huis door te zagen en daar de pomp tussen te zetten.

De slang van de bron naar het huis is 27mm, een oude maat. Koppelingen zijn er in de bouwmarkt in 25 en 32 mm.
In tegenstelling tot wat ons in de bouwmarkt is verteld paste de koppeling voor 25mm slang dus toch niet op onze 27mm slang.

Morgen hopen we bij de dakdekker / loodgieter in het dorp de juiste koppelingen te krijgen, anders wordt het een zoektocht op het internet ben ik bang.

We hebben Christiane nog voorgesteld haar geisers te kopen maar dat mag echt niet, ze wil er niks voor hebben. We verzinnen wel een andere compensatie. Morgen ophalen en ophangen en hopend dat we de koppeling voor de slang kunnen krijgen.

We zijn maar met het dichtmaken van Pillon begonnen, gelukkig schoot dat goed op en we hebben nu alle ramen en de staldeuren dicht.
Bij een van de staldeuren ontbrak de houten pen die het scharnier vormt, daar hebben we een creatieve oplossing voor gevonden, er stond nog een oud bed met een ronde poot..
We hebben nog een aantal deuren te gaan, maar het grootste deel is klaar.

Robert kwam nog langs. Hij heeft het huis boven op de berg gekocht en de te verwachten vraag kwam er uit, hij wil gebruik maken van onze electriciteits aansluiting (met een meter er tussen). Voor de verkoop was alles van dezelfde eigenaar en liep er een kabel naar boven, maar bij de verkoop is die verbroken.
Voor de verkoop zei hij dat hij een een EDF aansluiting wilde, maar ik wist dat hij daar op terug zou komen en ja hoor...
Maar wij willen de electra niet delen, dat hebben we nog niet zo hard gezegd, maar hij moet maar een officiele aansluiting aanvragen bij de EDF.

We hebben net bij jos en Ineke gegeten en Ineke en Nickie zitten nu boer zoekt vrouw te kijken via BVN en Jos en ik mogen "geen commentaar leveren".
Ik vraag me af hoe de verdeling man/vrouw is bij de kijkers van BZV.. ;-)

Ik ben maar een stukje gaan schrijven...

Comments

ma
maandag 5 november 2012 23:39
uit je smsje begrijp ik dat m'n bericht van gisteren niet is aangekomen Ik zal wel iets fout gedaan hebben . ik mailde over 'n tip van ome Frans dat je bij de gasaansluiting de moer van de koppeling LINKSOM moet draaien, maar dat weten jullie natuurlijk wel .Door m'n opschep-verhaal (op het verjaardagsfeestje van tante Nell)over jullie harde werk ,kwamen er veel nostalgische verhalen over gasflessen los . Dat ome Jan nog 'n boiler voor je heeft weet je intussen wel .

Wat 'n creatieve oplossing voor het kapotte scharnier ,maar de eekhoorntjes of de kat??kunnen nog wel binnen zo te zien .
Op de buienradar gezien dat je morgen beter weer hebt dus hopelijk lukt de aansluiting van het water .
SUCCES !!!en Nick als het Timo NIET LUKT ......ZOEK je toch gewoon 'n ANDERE BOER
Ans
dinsdag 6 november 2012 10:06
Wilde net vragen of het bij jullie ook zo mooi is met die herfstkleuren en hoe het uitzicht in de herfst is. De uitzichtfoto is niet zo duidelijk om daar antwoord op te krijgen. Wist niet dat 2de huis Pillon heette en wil de volgende keer graag zien hoe Pillon er van binnen uit ziet omdat we daar de vorige keer niet in konden komen. bewondering voor jullie inventiviteit als het om reparaties gaat. Hier heb je verloopstukken voor verbinding van oude en nieuwe maten, doen ze daar in Frankrijk niet aan? Geniet lekker verder van jullie eigen huis, in een prachtige omgeving, in alle vrijheid en met prachtige vriendschappen!!! Liefs, Ans
Janneke Kieboom
dinsdag 6 november 2012 23:26
Wat zijn jullie weer hard aan het werk. Wat is dat toch met klussen, dat klusjes die je even denkt te doen niet zo gaan als je had verwacht en er dan dus veel meer tijd in gaat zitten.
Fijn dat je hulp, eten en gezelschap krijgt van jullie vrienden in Frankrijk.
Succes met de leidingen.
x-jes van ons allemaal op jullie vermoeide spieren. We leven hier mee.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: