Bekijk Artikel

30-10-2012 Dag 14, 15, 16 & 17 Reis, kachel en badkamer

Het duurde even voor we internet hadden geregeld, dus ik kan nu pas weer op de site.
Bij deze een samenvatting vanaf zaterdag.

Zaterdag.
Ik moest ‘s morgens nog werken en vanaf een uur of 12 hebbben we de auto en de aanhanger ingeladen. We hadden daar ruim op tijd mee klaar kunnen zijn, ware het niet dater  nog een mistlamp op de nieuwe aanhanger moest. Daar ben ik mee begonnen terwijl Nickie boodschappen ging doen.

Helaas bleek dat de beide achterlichten en de stekker van de aanhanger ook behoorlijk gaar waren, dus in feite is nu alle electra nieuw. Dat duurde alleen wat langer dan gehoopt, we zijn om 8 uur naar Budel gereden om daar te gaan slapen.

De auto zat echt helemaal vol, er kom niks meer bij.

Zondag
Ondanks de aanhanger konden we erg goed doorrijden, we hebben het in 6.5 uur gereden.
Wel een vreemd gezicht toen we aankwamen met die sneeuw overal, echt winter..
Eerst hebben we de aanhanger afgekoppeld en in de schuur gezet.
In het huis was alles prima,  minder vochtig dan we hadden gedacht.

Maar hoewel we als door Jos waren gewaarschuwd, was het toch wel erg koud (-5).
Zeker in de slaapkamer die aan de noordkant ligt.

Het nieuw aangeschafte electrische kacheltje aan was zeer welkom, maar het kreeg de ruimte niet echt warm.

’s Avonds hebben we bij Christian en Julie gegeten en bij thuiskomst in bed gekropen onder een 4 seizoenendekbed en 2 wollen dekens. Een soort winterkamperen, ik denk niet dat iedereen dit leuk zou vinden... Het electrische kacheltje scheelde wel iets maar niet veel.

Maandag
Uit bed gaan was het lastigste moment van de dag... van 37 graden naar -5, best een overgang.
Als eerste hebben we de auto uitgeladen.
Vervolgens de tapijttegels in de slaapkamer gelegd, dat voelt een stuk warmer aan je voeten dan het landbouwplastic wat er lag.

We hebben naar een geschikte plaats voor de tijdelijk douche gezocht en uiteidelijk besloten om toch de bestaande douche schoon te maken en te kijken of we die kunnen gebruiken.

We zijn bij Jos en Ineke op de koffie gegaan en daarna door naar Remiremont voor Boodschappen.


- Een mobiel prepaid internet abonnement bij orange.

- Naar de bouwmarkt om Kachelpijp, een nieuwe toiletpot, verf e.d te kopen.
Wel een prima bouwmarkt, pas nieuw, alles in stellingen en van behoorlijke tot goede kwaliteit en niet duur. De andere bouwmarkten hier bevielen ons niet zo goed.

- Eten en een stofzuiger gekocht bij de Supermarkt.

Bij terugkomst hebben we als eerst de kachel op de slaapkamer aangesloten.
We moesten even uitvinden hoe je deze kachel het beste aan kunt steken, maar toen dat was gelukt werd het eindelijk wat warmer in de kamer.

Helaas hadden we een ding niet bedacht, de verkoper van de kachel heeft hem opgeknapt en ingesmeerd met nogal veel  kachelpoets. En kachelpoets moet er een beetje in of eigenlijk meer afbranden. Dus de kachel begon behoorlijk de roken toen hij warm werd.
Zo erg dat we alle ramen hebben opengezet en dus alsnog in de kou zaten. Na een uur of 3 was de kachel uitgerookt (en wij ook) en zijn we gaan slapen.

Vandaag
Nickie is begonnen met de badkamer schoon te maken en ik ben het intranet gaan testen. Volgens de handleiding zou het meteen moeten werken maar dat was natuurlijk niet zo. Uiteindelijk ben ik bij Christiane op gaan zoeken wat er mis kon zijn en is het gelukt. De snelheid varieert van laag tot redelijk, maar er staat nu nog een boom voor het raam en de antenne is een erg simpel ding.

Samen hebben we de bestaande volledig verroestte boiler uit een ruimte naast de badkamer gesloopt om bij de leidingen te komen. Dat was niet makkelijk maar wel nodig om bij de leidingen te komen. Waar het water vandaan komt is ons niet helemaal duidelijk maar er komt water uit de kraan in de badkamer. De druk is niet hoog genoeg voor een douche, dus er moet nog wel een pomp tussen. Morgen de pomp en de geiser aansluiten en dan zou het zomaar kunnen dat we kunnen dochen, dat zou al een hoop schelen.

We zijn vanavond bij hebben vanavond bij  Jos en Ineke eerst onder de douche geweest en daarna  gegeten. We zijn net terug, ff een stukje schrijven en naar bed...

Nickie is al in slaap gevallen...

Comments

Claudia van Dongen
woensdag 31 oktober 2012 15:53
Hahaha, wat een heerlijk verhaal!
Het is een hele survivaltocht daar in Frankrijk. Je gaat er als mens heen en komt als gerookte paling terug. Rara, hoe kan dat?

Die leuke vloerbedekking met kacheltje ziet er al best leefbaar uit! Eigenlijk vind ik dat de wc ook nog best kan, maar daar denken jullie dus anders over ;-).
Veel klusplezier! En hou elkaar warm...

groetjes Claudia
ma
woensdag 31 oktober 2012 19:21
Brrrrrr....wat moet dat koud zijn geweest de eerste 2 nachten . Ik kom voorlopig niet logeren hoor .Maar wat hebben jullie al hard gewerkt .prachtig die kleurrijke vloer,en het hok wat ik destijds NIET MOCHT ZIEN ,valt reuze mee. De hogedrukspuit gebruikt??.
SUPER _KNAP om in zo'n korte tijd al zoveel te doen . Hopelijk vind je gauw 'n goeie plombier om je te helpen bij het installeren van de warmwatertoevoer ,want 'n WARME DOUCHE verdienen jullie.
OP TIJD STOPPEN met sjouwen hoor!!!
xma
amie MM
donderdag 1 november 2012 20:32
jahoe, jullie hebben internet! die foto van de antenne voor het raam! haha, ik hóór de modem al ratelen ;-)

die tapijttegels zijn leuk zeg! gezellig ziet het er uit. kan me voorstellen dat dat iets fijner loopt ook, dan landbouwplastic. leuk om alle kleine stukjes 'opknappen' een beetje mee te beleven.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: