Bekijk Artikel

04-09-2012 Dag 8, hoofdpoort en computer Jos

Vandaag zijn we voor het eerst bij "Point Vert" geweest een soort ouderwetse Boerenbond die wat verstopt achter in het dorp ligt.
Erg handig want dan hoeven we niet voor elk boutje naar Remiremont.

Vervolgens zijn we aan de hoofdpoort begonnen, waar nogal wat gaten in zaten en kunststof platen als ramen die je er simpel uit kon drukken.
We hebben van de planken die nog op de zolder van het tweede huis lagen de stukken zonder boktor uitgezocht en daarmee de poort dicht gemaakt.

Toen de poort "af" was zijn we om een uur of 4 naar Remiremont gereden om wat hang en sluitwerk te halen voor de poorten en de binnendeuren.
Bij een professionele gereedschapszaak hebben we sleutels voor de binnedeuren gekocht voor € 5 per stuk.
Later in de bouwmarkt bleek een compleet nieuw slot met sleutel € 5.40 kostte, recycling is altijd goed zullen we maar zeggen..

Ik heb ook een nieuwe hardeschijf voor Jos gekocht in de computerwinkel in Remiremont (ze verkochten er ook gebruikte ZIP disks...!?)

We hebben terug in Le Val d'Ajol samen met Jos, Ineke en Hendrika gegeten en bij de buitenkachel gezeten en ondertussen heb ik Jos zijn kapotte schijf overgezet naar de nieuwe en dat lijtk allemaal goed te zijn gegaan.

Als ik niet uitkijk zit ik als ik hier ben voor iedereen zijn computer problemen op te lossen, dat vind ik prima voor vrienden, maar daar houdt het dan toch wel op...

Morgen gaan we de grote poort dichtmaken en daarna alle poorten vast een keer met anti-beestjes-gif inspuiten...

 

Comments

maman
woensdag 5 september 2012 10:51
WAT HEBBEN WE TOCH N HANDIGE DOCHTER !!

Sorry Timo JIJ ...vriendin -vrouwke -maatje ...HOU ze maar IN JE HARTJE!!!!
Mariëlle
woensdag 5 september 2012 23:14
Dat hartje doet het 'm wel hoor!!!
;-)

X Mariëlle

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: