Bekijk Artikel

25-11-2025 zomer 2025 deel 2

De zomer van 2025 is een zomer met een superopbrengst van fruit. We maken jam van kersen, kruisbessen, rode en witte aalbessen, pruimen, bramen en frambozen. Hebben elke dag verse bosbessen en aardbeien op de yoghurt en maken voor het eerst siroop van onze vlierbessenbloesem. Deze is heerlijk en terwijl ik dit stukje schrijf is de laatste fles al weer een tijdje leeg. Volgend jaar meer flessen vullen dus. Het is super eenvoudig te maken; vlierbloesemschermen plukken, een nacht ondergedompeld in water laten staan, zeven en daarna koken met veel suiker. C'est tout.

De maand juni is erg warm en we zoeken wat verkoeling in en op de Moselle. We huren een kano en maken een onverwacht mooie tocht.  Ook ga ik enkele keren zwemmen daar waar de Moselle en de Moselotte bij elkaar komen. Je voelt het verschil in temperatuur daar waar ze samenvloeien. In de maanden juli en augustus komen er weer veel vrienden en familie langs die meegenieten van onze mooie plek. Zelf hoeven we niet op vakantie. We klussen voort en maken vanuit hier verschillende uitstapjes. We verkennen zo ook een beetje de rest van de Vogezen. Mooie mtb tochten gemaakt in La Bresse, Lac Blanc en bij Saint Nabord.

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)