Bekijk Artikel

14-06-2023 winter 2022/2023 deel 1

Na de instructievideo's op YouTube uitgebreid te hebben bestudeerd, gaan we aan de slag met het stucen. De taken zijn als volgt verdeeld; ik meng de roodband met water en geef Timo steeds een gepaste hoeveelheid aan. Timo smeert het op de wand en ik zorg dat het gereedschap schoon blijft. Daarna reien, spacken, sponzen en pleisteren tot het er strak op zit. Waarschijnlijk doen we er 10x zo lang over als een professionele stucadoor, maar met het resultaat zijn we zeker tevreden!

Als Timo in Nederland is en ik alleen in Frankrijk ben is het niet verstandig om zaag en freeswerk te doen dus...schuren en schilderen. De felgroene keukendeuren krijgen nieuwe stopverf en een  laag grijze grondverf. Deze kleur bevalt ons zo goed dat dit ook de definitieve kleur gaat worden.

Na het afwerken en schilderen van de muren kunnen we de planken van het plafond op de balken spijkeren. Langszaam maar zeker begint het een echte woonkamer te worden. De planken voor de vloer gaan we zelf op de juiste dikte schaven op onze vlak vandiktebank. Daarna zagen we ze op exact dezelfde breedte en kunnen we de messing en groef gaan frezen. Helaas blijkt onze bovenfrees het zware werk niet meer aan te kunnen. We bestellen een nieuwe (monster)frees op internet die we aan ons zelfgebouwde freestafeltje hangen en weer verder! Al met al een mooi project maar bij nader inzien toch wel veel werk; zelf je vloerdelen maken. Na de planken ingspoten te hebben met gif tegen houtworm en boktor kunnen ze de komende periode  acclimatiseren in de woonkamer.

Op Le Bon Coin, de Franse marktplaats zien we een (gebruikte) houten trap die precies de juiste maten heeft. Op de foto's ziet ie er ook nog best goed uit dus besluiten we te gaan voor een tweedehands trap ipv zelf een nieuwe te maken. Bij aankomst blijkt dat er houtworm en boktor in zit.. We besluiten hem uiteindelijk toch te nemen. Na veel poetsen, schuren, aangetaste delen verwijderen en vervangen door nieuw hout geef ik hem de volle laag gif in de hoop alle beestjes uit te roeien. Met de takel heisen we hem in het trapgat, past perfect!

 

 

 

 

Stuc:

 

Freezen:

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: