Bekijk Artikel

14-06-2023 winter 2022/2023 deel 2

Het nieuwe verslag begint met Covid op de bank. Uiteindelijk heeft het virus ons in september toch te pakken. Gelukkig in milde vorm en geen blijvende klachten.

In de herfstvakantie komen mijn moeder en Mariëlle een paar dagen langs. Fietsen, wandelen, uitrusten, maar ook werken! Samen met mijn moeder in de groentetuin en Mariëlle aan haar verslagen voor haar werk. Na een moeilijke start in het voorjaar is het met de oogst toch nog goed gekomen dit jaar. Met uitzondering van de aardappels, enkele bieten en andere groentes die op het laatst weggevreten zijn door de woelmuizen. Klemmen werken niet en de door Timo ontwikkelde 'buzzer' lijkt ze in tweede instantie ook niet af te schrikken. Naar een oplossing wordt nog gezocht.

In november rijden we door een dikke mist naar een concert van Placebo in de Zenith in Nancy. Een aparte ervaring om na de covid periode weer met zoveel mensen bij elkaar te zijn. Fantastisch concert, maar het franse publiek heeft toch wat moeite om de Engelstalige nummers mee te zingen.

Deze winter verblijven we zowel in Eindhoven als Frankrijk. Sinterklaas in NL en Kerst en Oud & Nieuw in FR. We bezoeken zelfs de kerstmarkt in Colmar, waar het toch iets drukker is dan verwacht. Een erg mooie plaats, waar we zeker nog eens naar terug gaan, maar dan in een wat rustigere periode...

Mijn 50 e verjaardag vieren we in Metz met Marielle & Peter, Onno & Janneke en de kinderen. We zijn al zo vaak langs deze stad gereden en komen er nu pas achter hoe mooi het er is. Een leuk oud centrum, mooie cathedraal en natuurlijk het museum Centre Pompidou. Een fijn weekend met fijn gezelschap!

Het is deze winter vrij koud maar met relatief weinig sneeuw. We rijden veel nieuwe mountainbikepaden in onze directe buurt. Timo is één dag wezen snowboarden in La Bresse. Ik helaas niet omdat ik nogal last heb van mijn knieën. Gelukkig blijkt uit de foto's die ik heb laten maken dat het geen slijtage is en dat het met rust en oefeningen weer over moet gaan. Waarschijnlijk heb ik ze toch overbelast deze zomer en doe het nu wat rustiger aan.

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: