Bekijk Artikel

27-09-2022 Zomer 2022 deel 2

Lees Zomer 2022 Deel 1 » Naast het klussen aan het huis hebben we dit jaar ook veel werk verricht in de groentetuin. We hebben beneden in het weiland een stuk afgezet met palen en gaas, voor de pompoenen, courgettes en augurken. Hierdoor is er meer plaats in de oorspronkelijke moestuin.

Meer licht, mest en compost hebben ondanks een slechte start een mooie oogst opgeleverd.  Het voorzaaien in bakken was geen succes, waarschijnlijk omdat de zakken potgrond van de Aldi te weinig voedingsstoffen bevatten.

Toen alles net een beetje begon te groeien, kwam er in juni een enorme hagelbui over. Alles plat en vol gaten....Gelukkig zijn de meeste planten er weer bovenop gekomen en was er geen schade aan ons huis. In sommige delen van Frankrijk hebben deze extreme hagelbuien een spoor van vernieling achter gelaten.

Deze zomer is het erg warm en droog geweest. We hebben de tuin veel water moeten geven totdat er een sproeiverbod kwam. Onze bron heeft tot nu toe nog steeds water gegeven. Dit in tegenstelling tot in enkele dorpen in Zuid Frankrijk , daar moest water met tankwagens aangevoerd worden. Door de droogte was er ook een vuur/barbecueverbod.  Jammer maar wel terecht . Op enkele tientallen kilometers hier vandaan woedde in augustus zelfs enkele dagen een bosbrand. Iets wat toch vooral in het zuiden van Frankrijk voorkomt.  

In de meivakantie zijn Marielle, Onno en Janneke met de kinderen langs geweest. Heerlijke pizza's gemaakt in de Barbecook op het vuur (toen het nog mocht ;-)

In de zomervakantie hebben Marielle, Peter en Juul een paar nachten met de camper in de tuin gestaan. Daarna kwam de familie Torremans Kieboom op de terugweg van hun van vakantie (Lac de Serre Ponçon) nog enkele dagen hier logeren. Erg gezellig!

Tijdens deze zomer is er een kat aan komen lopen. Hij blijft af en toe in de schuur slapen, vangt hier veel muizen en wil vooral heel veel aandacht (= aaien). We hebben hem al een naam gegeven; Épouse (echtgenoot in het Frans). Uiteindelijk blijkt het de kat van een boerderij verderop te zijn...die dus van 2 walletjes eet.

Comments

Marina
dinsdag 27 september 2022 22:58
Mooi verslag en prachtige foto's

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: