Bekijk Artikel

07-01-2022 herfst 2021

In de loop van Augustus rijden we terug naar Nederland omdat het niet goed gaat met Michel. We willen deze periode zo veel en dicht mogelijk bij hem zijn. De komende maanden werk ik aan verschillende maquettes in Wijchen, Timo werkt in Eindhoven en in de weekends zijn we in Budel.

Begin september rijden we voor een lang weekend terug om de mountainbikes op te halen, het gras te maaien en wat groentes te oogsten. De opbrengst is helaas niet erg groot. Waarschijnlijk een combinatie van een late en koude zomer, te weinig zonlicht en te weinig bemesting. Deze winter gaan we wat meer licht creëren, door rondom de groentetuin wat bomen om te zagen. Ook moeten we gaan zorgen voor meer compost en mest.

In de herfstvakantie rij ik voor een weekje naar de Vogezen. Timo blijft in Nederland, maar mijn moeder, Janneke, Noortje en Lieke komen in de herfstvakantie naar Le Val d'Ajol. Bij aankomst blijken de muizen ons mandje met noten te hebben ontdekt! In de keuken hebben ze flink wat overhoop getrokken en er liggen overal leegegeten noten en keutels. Bij nadere inspectie blijkt dat ze onder de deur van de nieuwe woonkamer de keuken binnen zijn gekomen. Daar hebben ze flink gegraven en de rest van de noten verstopt. Ik heb gelukkig nog 1 dag om de toegang naar de keuken te dichten en alles schoon te maken voor 'de gasten' komen. De rest van de week vang ik elke dag een muis in de woonkamer maar in de keuken heb ik ze gelukkig niet meer gezien.

Tijdens deze herfstvakantie hebben we nog heerlijk een avondje bij het kampvuur kunnen zitten en de gebruikelijke worstjes en marshmellows geroosterd. Samen met mijn moeder heb ik de groentetuin 'winterklaar' gemaakt en als groenbemesting winterrogge gezaaid. Met z'n allen hebben we vogelverschrikster Francine gemaakt. Hopelijk jaagt ze ook de reeën weg die steeds onze frambozen kaal vreten als we er even niet zijn.

Comments

Marina
dinsdag 11 januari 2022 23:44
Fijn weer even bij jullie te zijn!!eg

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: