Bekijk Artikel

16-08-2021 Zomer 2021

Het idee was om 4 voor weken voor werk in Nederland te blijven.... Doordat het aantal besmettingen zowel in Nederland als in Frankrijk al snel enorm toenamen werden de maatregelen weer strenger en kwam er in Frankrijk zelfs weer een Confinement (lockdown). Gelukkig was er op dat moment genoeg werk voor mij in Nederland en werden de 4 weken Eindhoven 11 weken. Met 2 negatieve testuitslagen (220 Euro !) en een verklaring van eer rijden we weer naar Frankrijk.

Na veel gedoe hebben we vanuit Frankrijk onze vaccinatie-afspraken in Nederland kunnen regelen. Telefonisch een afspraak maken via 0800 nummer is niet mogelijk en via de website een afspraak inplannen blijkt ook niet vanuit het buitenland te lukken. Gelukkig hebben we zelf een hulplijn (Marielle) ;- ) Dat werd dus 2x op en neer rijden naar Nederland.

Door vorst tijdens de bloesemperiode zijn er helaas geen kersen dit jaar. Ook in onze groententuin komt alles maar matig op. Het blijft dit jaar lang erg koud en er valt veel, heel veel regen. Zelfs in het nabij gelegen Plombieres Les Bains stroomt er door de laag gelegen straten een rivier van regen en hagelstenen (wat zelfs het Franse journaal haalt).

We werken verder aan de woonkamer. Plafondbalken in de muren vast zetten met kalkcement. Cementresten op de muur verwijderen ivm eventueel optrekkend vocht. Muren herstellen en afsmeren. Vloer tot de juiste diepte uitgraven. Materialen bestellen en halen. Bij de zagerij horen we hoe enorm de houtprijzen zijn gestegen. Ze zijn er bijna door hun voorraad boomstammen heen, maar we kunnen gelukkig nog 3 volle aanhangers planken voor een redelijke prijs kopen. Deze planken schuur ik vast 1 keer en spuit ze in tegen houtworm en boktor. De planken moeten eerst nog een paar maanden drogen voordat we ze kunnen plaatsen. Ook bij de bouwmarkt zijn er ook problemen met de aanvoer van sommige producten. De Corona heeft voor een toename aan klussen en bouwen gezorgd en onder andere hierdoor is er dus een schaarste aan sommige materialen.

Nu is eindelijk het moment gekomen dat we de vloer op kunnen gaan bouwen. We kiezen er uiteindelijk voor om geen vloerverwarming aan te leggen. De kosten en het extra werk zijn toch hoger en meer dan we in eerste instantie gedacht hadden. De vloerverwarming zou als aanvulling zijn op de houtkachel die we gaan plaatsen. Bij nader inzien plaatsen we liever een kleine radiator om de ruimte bij afwezigheid vorstvrij te houden.

We maken 2 luchtkanalen door de buitenmuur die in verbinding staan met de drainagebuis onder de vloer en de ruimte achter de muurisolatie. Rondom buigen we van betonijzer en gaas een ventilatiekanaal aan de onderzijde van de muren. Hierdoor onstaat hopelijk een luchtcirculatie om het eventuele optrekkende vocht af te voeren. Samen met Michel bedenkt en maakt Timo een hulpmiddel om dit zelf te buigen. De vloer wordt tot het juiste niveau opgevuld met stenen, grind en zand. Hieroverheen komt later nog een laag folie en isolatie, waarop het beton gestort kan worden.

Gelukkig zijn er ook enkele mooie zomerdagen! Michel is een week bij ons en op de droge dagen wordt er gewandeld, in de hangmat gehangen en in de tuin gewerkt.
Ook zijn we de moutainbikeroutes in de omgeving aan het rijden (voorzover dit lukt met al die regen en blubber). De bewegwijzering is hier erg slecht. Bordjes zijn verkleurd, niet goed zichtbaar of geheel verdwenen. Het kost je extra tijd, kilometers en veel frustratie om een route uit te rijden. We hebben zelf wat extra bordjes gemaakt en proberen waar mogelijk de route wat duidelijker te maken voor diegene na ons.

De groentetuin begint echt ergens op lijken! Ik maak nog een afsluitbare poort, Michel en Timo spitten nog een extra bed om en maken een grote composthoop. Met wat extra zon gaat het de komende maanden misschien ook nog wat opleveren.

 

 

 


 

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: