Bekijk Artikel

26-05-2021 Voorjaar 2021

De eerste 2 maanden van 2021 zijn we in Frankrijk. Mijn verjaardag en die van Timo vieren we met z'n tweetjes. De Coronaregels gelden nog steeds; geen feestjes...

De balken die we voor het plafond van de woonkamer hebben gehaald zijn zo goed als droog en kunnen geplaatst worden. Ik maak de gaten hiervoor in de buitenmuren. Samen beitelen we de verbindingen in de eiken dwarsbalk en de uiteinden van de vuren balken. Het idee was om de inkepingen met de bovenfrees te maken, maar uiteindelijk bleek het met hamer en beitel toch beter te werken. Een leuke (ambachtelijke ;-) klus om de balkenconstructie passend te krijgen. Ook hier weer een super voldaan gevoel als alles op zijn plaats ligt. 

Doordat we langere periodes in Frankrijk zijn en het toch best een koude winter is, verbruiken we meer hout dan gedacht. Doodat Timo veel boven achter zijn pc zit stoken we nu 2 houtkachels gedurende de dag. Dan gaat het hard met de voorraad, dus laten we extra hout leveren. De gekloofde stammen zagen we deze keer met onze eigen lintzaag, die dit beter aan kan dan we in eerste instantie dachten!

Het blijft maar sneeuwen! Dus blijven we sneeuw schuiven, vogeltjes voeren en mooie wandelingen maken.

Vanaf 1 maart is er weer werk in de maquettebouw in Nederland dus besluiten we voor 4 weken naar Eindhoven te gaan. Voordat we vertrekken willen we nog een hek om de groentetuin maken. Bij terugkomst kunnen we dan meteen gaan zaaien en staan onze plantjes veilig (reeën) achter het gaas.

 

 

 

 

Comments

Erik van duppen
dinsdag 1 juni 2021 21:19
Hallo nickie hoe gaat het er mee, begint erop te lijken wanneer is het af of hebben jullie geen streef datum, toch meer werkdan je dacht? Verder alles goed en nog steeds in de maquette bouw met mij gaar ook nog steeds goed,regel matig klussen voor de kinderen en veel op vakantie nu voor laatste keer vorig jaar februari wordt tijd dat we weer kunnen gaan, veel succes met de verbouwing en doe de groeten aan timo
Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: