Bekijk Artikel

15-01-2021 Winter 2020-2021

Het is al heel lang de bedoeling om onze waterpomp in de vorstvrije kelder te plaatsen. Aangezien we een groot gedeelte van deze winter ook hier zullen zijn, besluiten we om de kelder hiervoor nu geschikt te gaan maken.
Dit betekent; de grote berg grond die er nu in ligt verwijderen, betonnen randen storten, drainage en vloer leggen, muren en plafond opnieuw voegen, stalen deur plaatsen en electra aanleggen.
Het voegen gaat vlotjes zolang de muren verticaal zijn. Maar zo'n boog boven je hoofd is toch iets moeilijker. De kalkcement moet goed blijven plakken, anders valt alles in je gezicht.
Al met al een flinke klus, maar wel super tevreden met het eindresultaat. Behalve dan die stijve nek. ;-) 
Zoals je op de foto's ziet, is het al begonnen met sneeuwen en vriest het al flink in de nacht (-10 ºC). Net op tijd klaar dus.

Verder hebben we de onderkant van de muur in de woonkamer afgesmeerd met kalkspecie om te voorkomen dat de leem tussen de stenen door waterdruk van buitenaf uit zou kunnen spoelen. Je kunt nu als het buiten heel nat is binnen goed zien dat er water in de muur trekt, dat water moet ergens heen worden afgevoerd. Dat is de lastigste klus bij het maken van de nieuwe vloer. Drainage onder de vloer.

Door de kou hebben we last van veel condens in onze douche. Aan het plafond hangen continu dikke druppels. De bovenkant van het plafond is niet geisoleerd en ligt vrijwel open in de koude schuur. Door het aanbrengen van een dikke laag isolatie en plastic, hebben we dit probleem aardig kunnen verminderen.

Met Kerst zijn we voor een week teruggereden naar Eindhoven om vrienden en familie te zien. We hebben met iedereen gewandeld en bijgekletst. Eerste Kerstdag in Budel buiten, gezellig bij het vuur met worstebrood, soep en gluhwein. Tweede Kerstdag weer terug naar Frankrijk, met in de achterbak de snowboards! De wintersportgebieden blijven voorlopig dicht, maar wij hebben gelukkig een kleine piste in de achtertuin.

Er valt veel sneeuw, we maken fantastisch mooie wandelingen met onze raquettes. Alles bedekt onder een dikke laag poeder, met in de sneeuw alleen onze eigen sporen en die van het wild.

Oud en nieuw vieren we dit jaar met z'n tweetjes met de gebruikelijke, zelfgebakken oliebollen en appelbeignets. Wel veel voor 2 personen... Hopelijk volgend jaar weer met vrienden en familie!

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: