Bekijk Artikel

24-08-2020 zomer 2020 deel 3

Deze zomer hebben we wel veel bezoek gehad van verschillende beesten.

Zoals ik al in het klusdeel beschreef; de zwarte roodstaarten die door de bouw van hun nest in de woonkamer de werkzaamheden daar voor 2 weken stil legden.

De relmuizen die 3 maanden lang aan het rellen waren. Timo heeft er maar liefst 10 gevangen en netjes met de auto wegggebracht. :-)

Nadat we dachten de bessentuin zo goed op orde te hebben, begonnen de struiken langzaam te verpieteren. Wat bleek de wortels werden opgevreten door woelmuizen. Helaas laten deze beesten zich niet zo makkelijk vangen als de relmuizen. Nog 0 gevangen, maar er wordt aan gewerkt.

In de muren zitten verschillende mierennesten want zo af en toe komen er op verschillende plekken enorme aantallen vliegende mieren te voorschijn. Ondanks dat de zwaluwen en vleermuizen dit een feestmaal vinden proberen we ze toch te bestrijden door gif in enkele scheuren in de muur te laten lopen.

Ook hebben de Hoornaars deze zomer een enorm nest gemaakt op onze zolder. Ik vind ze doodeng met hun harde gezoem, maar voor de rest zijn ze niet aggressief. We besluiten het nest te laten zitten, maar Timo heeft wel een waterval gemaakt. Met een felle lamp worden de hoornaars in het water met afwasmiddel gelokt, waar ze vervolgens verdrinken. Een redelijk succesvol ontwerp maar helaas durven we hem niet aan te laten staan nu we in Nederland zijn.

Ben benieuwd wat we aantreffen eind september als we weer terug gaan.

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: