Bekijk Artikel

20-05-2020 Een lange lente in de Vogezen. Deel 2

Genoeg te doen hier. Zoals de poorten restaureren en in de zwarte teer zetten, zodat ze weer wat jaartjes mee kunnen. Ook de stoep voor het huis krijgt een opknapbeurt en een kleine uitbreiding. De groentetuin en de paden ernaartoe worden vrijgemaakt zodat we er met de kruiwagen in en uit kunnen rijden. Ook maken we een composthoop en planten pompoenen, courgettes, bietjes, sla, radijzen, uien en enkele aardappelen. Mochten we nog langer vast zitten, hebben we in ieder geval te eten!

We hebben ook de houtskool van de vuurplek op de groententuin uitgespreid, nadat we eerst wat metaal hadden verwijderd..

Timo is begonnen met het maaien van de varens op het terrein boven het huis omdat die alles overwoekeren.

Uiteindelijk kunnen we online zand en kalk bestellen bij de bouwmarkt in Remiremont. De volgende dag gaan Timo en ik op pad met onze mondkapjes en aanhanger en staat onze bestelling al klaar op een pallet. Ook blijkt de winkel net open te zijn gegaan. Wel met de nodige maatregelingen zoals,een beperkt aantal klanten in de winkel, verplichte looprichting en de cassiere zit met mondkapje en masker achter een perspex plaat. Snel een emmertje vol spullen bijelkaar zoeken en weer naar huis!

De betonmolen kan weer draaien! In de zuidgevel van Pillon (het eerste huis) zitten wat serieuze scheuren en leeggespoelde voegen. Na deze schoon gemaakt te hebben kunnen ze gevuld en gevoegd worden met een kalkzandmengsel. Ook duwen we met behulp van stempels de grote kozijnstenen weer recht.

Tijdens ons verblijf in Frankrijk (video) bellen en appen we regelmatig met vrienden en familie, met Corona als steeds terugkerend onderwerp. Ondanks het feit dat we al bijna 2 maanden in Confinement zitten hebben we ons geen moment verveeld of eenzaam gevoeld. Het is natuurlijk ook een fantastische plek waar zoveel te doen en te zien is.
Uiteindelijk beslissen we toch om voor een paar weken terug te gaan naar Nederland. Er zijn enkele personen die we graag weer willen zien :-) en een paar dingen die we 'thuis' moeten regelen.

Op het gemeentehuis haal ik het juiste formulier dat we nodig hebben om door Frankrijk te reizen. Voor het stuk door België downloaden we ook een document. Het is nog steeds onzeker of we vanuit Nederland weer terug naar Le Val d'Ajol mogen reizen, maar we gokken erop dat de maatregelen snel worden versoepeld. Het aantal besmettingen en het aantal mensen op de IC's neemt weliswaar af, maar De Vogezen behoort nog steeds tot de zogenoemde rode zone. Dat wil zeggen dat de maatregelen hier nog streng zijn.

De terugreis verloopt voorspoedig, we worden nergens tegen gehouden. Bij de grens tussen België en Luxemburg worden we van de snelweg geleid en moeten we stapvoets langs een controlepost rijden. Onderweg is het rustig op de weg en bij het tanken in Luxemburg geen rijen en een verlaten parkeerplaats. Bizar. Hopelijk kunnen we snel weer terug.

Comments

Claudia
donderdag 21 mei 2020 14:08
Wat gezellig om te lezen! Gelukkig is er genoeg te doen op jullie berg ;-)

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: