Bekijk Artikel

23-01-2020 Oud en Nieuw 2019-2020

Dit jaar zaten we 1e Kerstdag weer in de auto. Op kerstavond nog gezellig met de hele familie lekker gegeten in Valkenswaard, de dag erna heerlijk rustig op weg naar De Vogezen.
Bij aankomst nog snel wat kerstsversiering en lampjes ophangen en het meegenomen kerstboompje uit Eindhoven een plekje geven.

Dit jaar kwamen Marielle en Peter Oud en Nieuw bij ons vieren. Op Oude jaarsdag samen eerst nog wat hout zagen, kloven en stapelen om onze houtvoorraad aan te vullen. De voorraad gaat snel op, nu we zowel in de woonkamer als op de slaapkamer (Timo's werkkamer) een kachel aan hebben. 's Middags gaan Marielle en ik aan de slag met de oliebollen en appelflappen. Het wordt weer een flinke hoeveelheid! Dit jaar bakken we ze in de 'woonkamer'. Hopelijk zijn we volgend jaar zover, dat dat niet meer mogelijk is. We warmen ons bij het frituurvet en de Zibro uit de bakkerij van Werkendam. 's Avonds gezellig kaasfondueen, spelletjes, een kleine dartcompetitie. Om 23:30 maken we een mooi kampvuur en om 24:00 (onder een stille sterrenhemel zonder vuurwerk) proosten we met champagne op het nieuwe jaar. Op Nieuwjaarsdag maken we een mooie wandeling met een thermoskan thee en de laatste appelflappen in onze rugzak. Het is mooi zonnig weer met temperaturen rond het vriespunt.

Als Marielle en Peter donderdag weer vertrekken gaat Timo weer aan het werk achter zijn computer en begin ik met het muurtje waar de grote eiken balk op moet komen te liggen. Ik kom erachter dat een muurtje metselen in je eentje een stuk langer duurt dan als je het samen doet. Zand halen bij de bouwmarkt, de juiste stenen zoeken, schoonspuiten met de karcher, kalkspecie maken, passen en meten, metselen, opruimen enz. Uiteindelijk heb ik het muurtje wel afgekregen en ik ben blij met het resultaat.

Samen met Karel en nog wat hulp van Flip krijgt Timo de takkenversnipperaar weer aan de praat. De in China bestelde carborateur blijkt het (vooralsnog) te doen. Een hoop herrie maar met resultaat.

Timo heeft na veel bellen, chatten en e-mailen, een afspraak kunnen maken met Orange. Op 14 januari komen ze langs om de ADSL aansluiting te activeren! Helaas...het was te mooi om waar te zijn. De afspraak werd enkele dagen van tevoren geannuleerd. Wel zijn we daardoor wat langer dan gepland in Frankrijk gebleven, maar helaas dus nog geen internetverbinding via de telefoonkabel. Wordt vervolgd.

In de avonden maken we, ondanks de kou in de schuur, samen 15 vogelhuisjes voor in Budel en Frankrijk. De bedoeling is om ook nog 2 uilenkasten te maken. Ben benieuwd of ze in het voorjaar goedgekeurd worden.

We hebben in de weekenden een aantal keren een wandeling in de buurt gemaakt (tot 15 km) en een aantal mooie nieuwe paden ontdekt, meer richting het zuid-westen.
Totaal zijn we deze keer 3.5 week in de Vogezen geweest.

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: