Bekijk Artikel

05-11-2019 Herfst 2019 dag 527-547

In de eerste week van de herfstvakantie komen Janneke, Noortje, Lieke en mijn moeder langs. Deze dagen wordt er weinig geklust. We genieten voornamelijk van de herfst met wisselvallig weer.  De eerste avond zitten we nog marshmellows te roosteren bij het kampvuur, de volgende dag lopen we in de regen mooie bladeren te zoeken voor onze herfstkransen. In de wei staat het vol met parasolzwammen waar we een heerlijke omelet mee maken. De droogmachine die we van Karel hebben gekregen komt nu goed van pas. Er staan dit jaar heel veel paddestoelen!

Timo zit deze vakantie veel achter de computer om projecten af te ronden. We hebben de eerste dag meteen een nieuwe werkplek op onze slaapkamer gemaakt, zodat hij warm (betere kachel) en comfortabel (beter bureau) kan werken.

Terwijl Janneke en de meiden aan het zwemmen zijn in Remiremont ga ik samen met mijn moeder naar de bouwmarkt om hout en beslag voor luiken te halen. De bedoeling is om deze herfst luiken te maken voor onze slaapkamer en nog 2 andere ramen op de 1e verdieping.

De tweede week gaan we verder met werkzaamheden in onze toekomstige woonkamer. We testen de schoorsteen waar straks onze kachel op moet komen. Hij trekt goed , maar volgens de schoorsteenveger moet er nog wel een nieuwe pijp in. 1 van de 2 deuren tussen de keuken en de woonkamer metselen we dicht. Halverwege besluiten we het zo te laten en er een raam in te plaatsen zodat er wat meer licht de keuken in kan komen. Tussen deze deuren komt haaks een gemestselde muur te staan. Deze is ter ondersteuning van de grote eiken balk, die het plafond gaat dragen. Hieronder moet een fundament komen. Het sloop en graafwerk hiervoor valt erg mee. Dit is een enorme opluchting omdat de rest van de vloer er ook nog uitmoet! We willen namelijk een vochtvrije geisoleerde vloer met eventueel nog vloerverwarming.

We besluiten nog wat extra dagen te blijven zodat we alle luiken passend hebben. Deze neem ik mee naar Eindhoven om ze verder af te lakken. Volgende keer kunnen we ze meteen ophangen en hopelijk scheelt dat ook weer in de warmte op onze slaapkamer. Timo heeft deze vakantie veel werk gehad om de maaier die we kochten op Marktplaats werkend te krijgen. Maar het gras is nu snel en strak gemaaid. Op de laatste dag gaan de Dahlia's uit de grond om ze voor deze winter vorstvrij op te bergen. We zijn winterklaar!

O ja, ook nog 32 muizen gevangen deze vakantie... Nadat we ze in kooitjes vangen brengen we ze met de auto weg en laten we ze ongeveer 1 km verder in het bos vrij. Het hadden er meer kunnen zijn, maar we hebben wel wat beters te doen! ;-)

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: