Bekijk Artikel

05-09-2019 Zomer 2019 dag 492-526

Eindelijk gaan we weer voor een langere periode naar ons huis in de Vogezen! Door een druk begin van het jaar is er nog maar weinig geklust en dat gaan we deze zomervakantie proberen goed te maken. De eerste week beginnen we rustig met uitpakken, maaien, tuinieren en de hangmatten testen.

Samen met Karel maken we het voegwerk aan de voorzijde van het huis verder af. Het mooie resultaat valt iedereen meteen op als je aan komt rijden. Daarna beginnen we met het sloopwerk. We gaan verder waar we vorige zomer zijn geeindigd. Nu mijn frozen shoulder is ontdooid, kan ik gelukkig meehelpen.
Uiteindelijk hebben we aan het einde van de vakantie; 2 plafonds, 1 muur en een gedeelte van de betonnen trap verwijderd. Dit was vrij zwaar werk, ook omdat er in de muur grote zware stenen bleken te zitten. Die hebben we moeten afvoeren met behulp van een kettingtakel, daarna op een karretje door de keuken naar buiten en vervolgens met de tractor naar de uiteindelijke plek. Daar liggen nu de eerder gegoten betonnen platen die als ondergrond voor de stapel stenen dienen. Al het puin hebben we gestort aan het einde van het pad naar het weiland. Het is een mooie nieuwe weg naar wat in de toekomst onze opslag van bouwmaterialen gaat worden.

Tijdens het slopen bleek het uiteinde van een van de grote dakbalken redelijk rot te zijn. Nadat Timo al het rotte hout had verwijderd bleek de kern gelukkig nog in redelijke staat. Toch hebben we een extra stuk eiken als ondersteuning aangebracht en dit geheel opnieuw ingemetseld. Al het hout hebben we met de compressor schoongeblazen en behandeld tegen boktor en houtworm. We zijn hierbij diverse balkjes tegengekomen die aangetast zijn. Deze gaan we zeker nog vervangen als we de dakisolatie gaan aanbrengen.

Dorien, Hans en kinderen zijn een paar dagen op bezoek geweest.
Onno, Janneke en Sammy-Bo hebben een lang weekend met ge-hangmat en geholpen.
Edwin en Ine hebben op de terugweg van hun vakantie 2 dagen meegeklust.

Op Le Bon Coin (het franse Marktplaats) vonden we een mooie oude eiken balk van 6 meter. Dit wordt de draagbalk voor het plafond in onze nieuwe woonkamer. Na veel telefoontjes en geregel zijn Timo en Karel deze met een gehuurde, enorme aanhanger in Epinal gaan halen. Uiteindelijk ligt er nu 300 kg aan balk in onze schuur. Nu nog een goed plan om deze op zijn plaats te krijgen...

Tijdens deze vakantie hoorde we het verdrietige nieuws dat Johan (oom van Timo) was overleden.
Voor het afscheid zijn we in een weekend op en neer naar Nederland gereden.
Johan volgde onze klusavonturen op deze site ook, een heel verdrietig en raar idee dat hij er nu niet meer is.

Naast het klussen hebben we zeker ook kunnen ontspannen. Het was heerlijk weer en we hebben samen met vrienden en vriendinnen genoten van onze fijne plek in De Vogezen. Thuis in Eindhoven kunnen we nog lang nagenieten van onze enorme voorraad pruimen- en bramenjam die we dit jaar gemaakt hebben.

 

Comments

Paul van Doornewaard
donderdag 5 september 2019 20:43
Timo, ik las over de eiken balk, die jullie hebben gekocht, maar ook nog omhoog moet. Toen schoot mij te binnen, dat ik nog een kleine tirfortakel heb; er staat niet op wat jij kan tillen, maar het lijkt toch wel een paar honderd kilo. Waarschijnlijk heb je een takel, zo niet laat dat dan even weten. Succes met al het werk wat er nog moet gebeuren.
Groet van Joke en Paul van Doornewaard
Vogezen Admin
zaterdag 7 september 2019 00:40
Hoi Paul,

We hebben inderdaad een kettingtakel en een TirFor, maar bedankt voor het aanbod :-)

Groeten Timo

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: