Bekijk Artikel

09-11-2018 Herfst 2018 Dag 454-468

Herfstvakantie in de Vogezen en het lijkt wel zomer! Buiten lunchen in het zonnetje, en 's avonds barbeque en kampvuur (wel met een dekentje ;-)

De dag na aankomst hebben we de jaarmarkt in st. Bresson bezocht waar de jaarlijkse koeienkeuring en de nieuwste landbouwmachines te zien zijn. Daarnaast een hele lange rij kramen waar winterjassen, handschoenen en sjaals worden verkocht. Nog niet nodig, Timo loopt nog in korte broek! Nadeel van deze mooie lange zomer is wel de droogte. Het waterpeil in ons meertje staat heel laag en er komt nog maar een dun straaltje water uit de bron. Gelukkig hebben we 2 IBC tanks van 1000 liter als buffer.

De eerste dagen lekker rustig wat getuinierd en geoogst. Veel appels, noten, kastanjes en nog steeds veel bloemen. De aardperen zijn helaas omgewaaid. Nadat we de knollen uitgegraven hebben, freest Timo een stuk in de (voormalige) groentetuin om en beplanten we zo'n 40 m2. Hopelijk komen ze goed op en houden we zo een deel van de tuin onkruidvrij. Helaas blijkt de bosmaaier kapot, maar met die van Jos maaien we voor de laatste keer dit jaar. Bij Bontempi hebben we een volle aanhanger zand gehaald om de uitgespoelde voegen te vullen (aan de voorkant van het huis, daar waar de schoorsteen zit).

Donderdag arriveren Mariëlle, Onno, Janneke en Sammie-Bo. Een heerlijk lang weekend met mooie herfstwandelingen naar het dorp (en met de auto weer terug), lekker eten en drinken en gezelligheid. Mooi om te zien hoe Sammie-Bo zoveel eerste nieuwe indrukken opdoet. Kampvuur, tractor rijden, badderen in een oude wasbak. Natuurlijk hebben we ook gebruik gemaakt van de extra handjes. Het laatste puin van het sloopwerk is afgevoerd en er zijn wat dode bomen uit het weiland gezaagd, gehakt en opgeslagen.

Na het weekend hebben we de steiger opgebouwd om te gaan voegen. Helaas....Timo krijgt buikgriep en mijn schouder is nog niet voldoende hersteld om zelf te gaan voegen. De laatste dagen maar in de ruststand voor de kachel (het wordt al kouder) en alles weer opruimen en inpakken. Wie weet zijn de temperaturen met kerst nog steeds hoog en kunnen we dan het voegwerk doen.

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: