Bekijk Artikel

20-09-2018 Zomer 2018 Dag 419-453

Bij aankomst staan de dahlia's en onze ingezaaide bloemstroken er prachtig bij. Helaas is de perzikboom bezweken onder het enorme aantal vruchten. Ook de noten, peren en pruimenbomen hangen vol. Het is een droge, warme zomer, maar ondanks dat blijft onze bron genoeg water geven. Er zijn dagen dat de temperatuur boven de 35 graden komt. De avonden zijn meestal te warm voor barbecue of kampvuur.

Helaas heb ik (Nickie) de dag voor ons vertrek, van de fysiotherapeut te horen gekregen dat ik mijn schouder niet mag belasten en rustig aan moet doen. Dat komt niet zo goed uit, want onze planning is om het sloopwerk voor onze toekomstige woon- en slaapkamer af te maken. Het meeste werk moet deze vakantie dus door Timo worden gedaan.

We beginnen met het maken van een 'glijbaan' om het puin af te voeren. Eerst stuiteren de stenen weer net zo hard uit de aanhanger als dat ze er in vallen en na wat aanpassingen glijdt het puin helemaal niet meer. De brokstukken beton en stenen blijken een precieze hellingshoek nodig te hebben om soepel in de aanhanger te kunnen glijden. Het puin storten we op de weg achter het huis, waar door de regenbuien van dit voorjaar veel grond en stenen zijn weggespoeld. Zwaar werk, maar gelukkig met hulp van Leon en Jezebel. Het slopen van het plafond en de muur gaat langzaam maar gestaag met breekhamer en sloophamer. Het laatste stuk plafond gaat moeilijk omdat Timo er niet goed bij kan. Met een inventieve constructie; de sloophamerhouder met voetpedaal (zie foto) gaat het beter. Na het verwijderen van de dakpannen om meer werkruimte te creëeren is het uiteindelijk gelukt!

Naast het sloopwerk hebben we 2 ton betonmix laten komen om zelf tegels te maken. Deze tegels van 1x1 meter gaan we gebruiken om een onkruidvrije rechte plaats te maken voor het opslaan van de stenen die vrijkomen bij de sloopwerkzaamheden. We hebben 2 mallen gemaakt die we steeds kunnen hergebruiken. Uiteindelijk hebben we deze vakantie 7 tegels gemaakt. Wordt vervolgd!

De tractor is deze vakantie goed gebruikt; 4 pallets gebruikte dakpannen bij de buren gehaald, puin afvoeren en het verplaatsen van de betonnen tegels. Al na enkele dagen bleek dat er wat problemen met de olie waren. De hef zakte steeds naar beneden en er lekte op verschillende plekken wel erg veel olie...Nadat David er wat extra liters olie bij heeft gegoten en zijn broer nieuwe afdichtrubbers heeft gemonteerd, functioneerd hij gelukkig weer beter.

Nog wat meer gedane arbeid:
We hebben een extra watertank (IBC 1000L) aangekoppeld omdat we bang waren dat de bron deze zomer droog zou vallen. Gelukkig bleef het water stromen.
Bij de houtzagerij in Ramonchamp hebben we een aanhanger vol planken gehaal. Deze liggen nu te drogen in de schuur om er later deuren van te maken.
De ruimte waar onze nieuwe woonkamer moet komen is helemaal leeggehaald en gestript, zodat deze plafonds er nu ook uit kunnen.
Het dakje van het 'geitenhok' is voorlopig waterdicht gemaakt. Verdere restauratie volgt..

Deze vakantie zijn er veel vrienden en familie en collega's langs gekomen. Sommige alleen voor de lunch, andere voor 1 of meerdere nachtjes. Erg gezellig en vooral een fijne afleiding zodat ik de frustratie van mijn 'Frozen Shoulder' even van me af kon zetten.
Involgorde van opkonst:
Stefan en Annet met de kinderen.
Toine en Rian.
Dorien en Hans met Noor en Julot.
Edwin en Ine.
Janneke en Leon met Noortje en Lieke.
Robrecht, Anna en Sacha.

Vooral het schieten met de luchtbuks was weer een succesnummer. Ook het uitproberen van de zelfgebouwde pizzaoven bij de buren was heerlijk.
Misschien ook een nieuw item wat we aan onze lijst van 'projecten' toe kunnen voegen...

 

 

Comments

There are currently no comments.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: