Bekijk Artikel

03-09-2017 Zomer 2017 - dag 347-374

Na een aantal dagen uitstel vanwegen werk van Timo, zijn we op een woensdag ipv zaterdag in de Vogezen aangekomen.
Eerst een paar dagen rustig aan gedaan. Daarna hebben we ons vooral met de dakrand aan de achterkant van het huis bezig gehouden.
Bij aankomst bleek Timo toch nog een paar dagen achter de computer te moeten om dingen op te lossen.
Maar, zoals altijd, eerst alles maaien (Nickie) en het gras afleveren bij La Creche.
Dat is nu wel vreemd want Jos en Ineke hebben La Creche te koop staan, dus alles voelt een beetje als "de laatste keer".

Tijdens deze zomer hebben we naast ons "vakantiewerk" ook af en toe vakantie "gevierd". Als eerste natuurlijk de feestverlichting opgehangen.
Dit jaar hebben we weer heerlijk bij het vuur gezeten,worsten en marshmellows geroosterd en van mooie zonsondergangen genoten.
Als eerste kwamen Mirte en Arjen (na wat autopech in Luxemburg) bij ons langs.
Met Dorien, Hans, Noor en Julot hebben we eindelijk boven bij het Croix De Jeaurenceau, de grote kite uitgetest.
Ook hebben we voor het eerst gegeten in ons nieuwe overdekte terras. Dit blijkt inderdaad een heerlijke windvrije plek te zijn.
En supergeschikt om vanuit de hangmat te genieten van het mooie uitzicht.
Janneke, Leon, Noortje en Lieke zijn op hun terugweg vanuit Zuid-Frankrijk nog een paar dagen hier geweest.
Helaas voor de meiden zaten er dit jaar weinig dikkopjes en salamanders in de vijver vanwege een vieze bruine algenplaag.
Maar dit jaar wel; veel krekels en sprinkhanen, heel veel "samentroepende" zwaluwen, boommarters die bij gebrek aan fruit alvast aan de noten zijn begonnen,
vleermuizen in de schuur en een relmuis (zevenslaper) in de badkamer!
Timo heeft een val gekocht en geprobeerd ze nog te vangen voordat ze gaan slapen. Resultaat in 2 dagen: 1 relmuis, 1 bosmuis en 1 huismuis.
De laatste zondag van onze vakantie hebben we nog de brocante markt in Plombiere Les Bain bezocht. Deze keer was het mooi weer en waren er veel mooie spullen te koop.
 

Het restaureren van het dak aan de achterkant van het huis was "ons project" voor deze vakantie.
Tijdens het opbouwen van de steiger was het in eerste instantie wel even wennen aan de hoogte. Nadat we de dakpannen hadden verwijderd zagen we dat de verticale steunbalk ook door boktor aangetast was. Naast de rotte panlatten hebben we deze dus ook vervangen. Ook zijn er extra steunbalken aangebracht en in de muur vastgemetseld. De hele muur hebben we aan de bovenkant ontdaan van losse stenen, schoongespoten en daarna glad afgesmeerd. Het dakverstek dichtgetimmerd, alles ingespoten tegen boktor en houtworm, dakpannen op maat gelepen, teruggeplaatst, nieuwe tweedehandse nokpannenen (faitieres) geplaats en tot slot afgewerkt met een brise-vent. Daarna de steiger verplaatst naar de linkerkant van het dak en nog een keer! Dit keer zonder veel nadenken, overleggen, proberen, enz. dus een stuk sneller! Zo snel dat we ook nog de scheuren in de muur dicht hebben kunnen maken. Uiteindelijk moe, spierpijn maar zeer tevreden, het kan weer gaan waaien en het ziet er een stuk beter uit.

De laatste 2 dagen nog snel de kleine klusjes gedaan zoals wat zaag, hak, opruim en schoonmaakwerk.

En tevreden weer naar huis, hoewel de flat wel weer even wennen was :-)
 

 

Comments

Marina
maandag 18 september 2017 21:09
Andere auteur deze keer! Kan er ook wel wat van. De mooie foto's zijn vast van Timo. Ik wil nog wel eens horen wat die brise voor 'n vent is ? Hoop dat jullie na de herfstvakantie weer zo'n voldaan verslag kunnen neerpennen.

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: