Bekijk Artikel

26-07-2013 Zomervakantie dag 65-71

Al weer een week geleden dat ik een stukje schreef.
De tijd gaat snel met al dat bezoek en het is een beetje te mooi weer om achter de computer te zitten tenzij het voor werk is.
Door de warmte gaat alles wat langzamer dan we dachten, maar we zitten wel elke vanond in ons t-shirt buiten.
Gelukkig koelt het hier vrij goed af in de nacht, dat komt door een deel ook omdat we op 600 Meter hoogte zitten.

 

Vrijdag 19
Nickie heeft samen met Janneke onkruid van het terras weggehaald terwijl de kinderen in een badje speelden.
Ik heb de Perzik gesnoeid, het was denk ik 10 jaar geleden dat dat was gedaan.
Om een uur of 4 kwamen Evelyn en Herman aan. Ik heb dat eerder niet opgeschreven, maar bij ieder bezoek hoort natuurlijk een rondleiding.
Janneke en Leon zijn naar de Marché Nocturne (boerenmarkt) in Girmont geweest.
Kampvuur.

 

Zaterdag 20
Na het gezamelijke ontbijt is al het bezoek weer richting NL vertrokken.
Zelf met 6 volwassenen en 2 kinderen kon de boiler het aan als je een beetje oppast met warm water, dat is mooi want ik was bang dat een 80 liter boiler te klein zou zijn.
Nickie is de kast van Martine gaan schuren en ik ben het slot een van de deuren gaan vervangen.
Dat viel een beetje tegen, omdat dit wel een cylinderslot is en het vorige niet, een hoop freezen dus..
We hebben voor het eerst de nieuwe waslijn gebruikt, met dit weer is de was al bijna droog als je bij de waslijn aankomt.

 

Zondag 21
Er was langs de weg tussen het dorp en de snelweg een "Vide Grenier" (rommelmarkt) waar we wat kleine dingen hebben gekocht, maar er lag erg veel spul van 10 jaar geleden tussen.
Daarna zijn we bij Simon en Gerrie op de koffie geweest, zij hebben een Chambre d'Hotes aan de rand van het dorp.
In de Salle des Fetes hebben we nog de expositie van de locale schildersclub bezocht waar o.a. werk van Jos en Karel hing.
Nickie heeft de kast ingespoten met Xylophene (anti beestjes)

's Avonds kwam Karel op bezoek, het was erg warm ook in het dorp en hier "boven" wel iets beter, maar toch nog dusdanig dat we geen zin hadden in een kampvuurtje.
 

Maandag 22
's Morgen hebben we een aantal pannen van Pillon er afgehaald om te kijken wat de staat van de dakrand was. De panlatten zijn aan de uiteinden rot. We hadden eerste bedacht er een lat tegenaan te schroeven, maar hebben nu toch maar besloten een groter deel te vervagen (75cm) zodat het meteen goed is. We hebben opgemeten hoeveel hout we daarvoor en voor Moyemont nodig hebben en daarna zijn we hout in Pillon uit gaan zoeken. Daar ligt op de zolder nog redelijk wat hout opgestapeld en een deel daarvan is aangetast. Dat hebben de helft ongeveer uitgezocht het aangetaste deel aan stukken gezaagd en de goede planken apart gelegd.
Die heb ik daarna met Xylophene ingespoten, we blijken precies genoeg te hebben om aan  de onderkant van de dakrand tegen de (straks) nieuwe panlatten te timmeren.
Om een uur of 6 kwamen Mette en Martin aan. Na een rondleiding en pastasalade hebben we, toen de kinderen in bed lagen, rond het kampvuur gezeten. We hebben nu namelijk weer voldoende hout voor een tijdje :-)
 

Dinsdag 23
Nadat Mette en Martin richting Gerardmer waren vetrokken zijn wij naar Remiremont vertrokken om klusboodschappen te doen.
Erg leuk met dit weer ;-)
Gelukkig konden we alles krijgen, maar we hebben daarvoor wel 3 bouwmarkten bezocht.
Op de weg terug zijn we lang een van de twee houtzagerijen in de buurt gereden en hebben daar hout besteld. Dat bleek ongeveer de helft in prijs te zijn van het hout in de bouwmarkt.
Op de terugweg zijn we ook nog even bij Jos en Ineke langsgegaan en aan de barbeque blijven hangen.
 

Woensdag 24
We hebben de dag besteed aan het opruimen van twee van de stookplekken en een deel van het afval dat we hebben verzameld.
Dat hebben we vervolgens naar de Déchetterie gebracht. Ziet er hetzelfde uit als in Nederland, maar het personeel is in tegenstelling tot veel plaatsen in NL erg behulpzaam. Zand en as scheppen in de zon is erg zwaar en we hadden voor het eerst het gevoel dat we echt hard hadden gewerkt deze zomer. Na twee ritjes was het wel op.
 

Donderdag 25
Omdat het hout dat we gaan halen 4 meter lang is en het rek voor op de aanhanger te laag, of de Caddy te hoog, hebben we een houten rek gemaakt om het hout op te leggen. Zonder dat rek zou het hout tegen het dak van de auto komen.
Daarna hebben we nog een aanhanger met zand/as en troep ingeladen voor de Déchetterie.
Van daaruit naar de houtzagerij om het hout op te halen, totaal €60, dat viel ons erg mee.
Toen we om 16:00 thuis waren zijn we eerst onder de douche gegaan en even gaan liggen omdat we erg moe waren. De hoge temperatuur verlaagt wel de productiviteit....Om 18:30 werden we wakker precies op tijd om naar Christiane te gaan om pizza te eten.

 

Comments

AmieMM
maandag 29 juli 2013 14:41
Wij vonden het superleuk om eindelijk alles eens in het echt te zien! De jongens hebben het nog over hoe veel land jullie wel niet bezitten ;-)
En we hebben een nieuw woord geleerd dat voortaan met jullie verbonden is: Déchetterie :-p

xx
ma
dinsdag 30 juli 2013 09:04
Wat 'n harde werkers en dan ook nog gastvrij zijn !compliment!
Hopelijk komende week wat minder zweten .
Mariëlle
dinsdag 30 juli 2013 21:22
Bonjour!
Dat ziet er allemaal weer zeer professioneel en opgeruimd uit!
En wat een mooie rozen!
Leuk om jullie belevenissen weer te lezen! Maar inderdaad, ook genieten van het mooie weer en de lekkere avonden bij jullie huis hoor! Het is tenslotte ook vakantie!
X Mariëlle

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: