Bekijk Artikel

07-05-2013 Meivakantie Dag 50-52

We zijn zondag aangekomen rond 4 uur.
Het was erg mooi weer en de bloeiende fruitbomen in de "voortuin" maken het uitzicht nog mooier dan het normaal al is.
Het valt ons steeds al we hier komen weer op hoe rustig het is en iedere keer vragen we ons ook weer hardop af "is dit echt allemaal van ons?".
De lente is hier in ieder geval erg mooi.

Nickie kon het niet laten om de bank van de aanhanger (die weer goed vol zat) af te halen, wel lekker aan het einde van de dag in de zon, tegen het huis.
We hebben het water weer aangesloten, fijn dat we nu tot november niet iedere keer het water af hoeven te sluiten als we weg gaan.
De melktank, van de boer, die nog in het bronhuis stond is nu ook weg, ziet er wel kaal uit, maar op een of andere manier voelt het daardoor toch nog meer van ons..


Maandag hebben we wat gras gemaaid, en opgeruimd.

's Middags kwam er iemand van het bouwbedrijf voor 3 offertes.
A. Restaureren van de voorgevel van het huis (twee ramen repararen en losse stenen van de poortboog vastzetten)
B. De lekken rond de schoorstenen dichten
C. Eventueel het afbreken van de bovenkant van het bronhuis (muur is zwaar uit het lood). Kan ook zijn dat we dat toch zelf gaan doen..(vrijwilligers gezocht ;-)

Daarna zijn we in het dorp boodschappen gaan doen en bij Jos en Ineke langs gegaan.

Vandaag heeft Nickie heel veel gras gemaaid met de bosmaaier en losliggende troep opgeruimd (want die valt dan ineens weer op).
Ik heb een lek in de hoek van het dak gedicht met cement. Niet helemaal ideaal, maar dat deel van het dak vervalt straks en dus willen we er niet te veel in investeren. Als het maar dicht is, nu loopt het water namelijk zo langs de muur de schuur in.

We hebben een grote steen naast de gerepareerde hoek van Pillon ingegraven om te voorkomen dat er iemand met de tractor tegen de hoek van het huis aanrijdt of het regenwater-afvoerputje kapot rijdt.

We zijn ook begonnen met het afgraven van de stookplekken (waar de verkopers al het afval hebben opgestookt), maar dat gaan we volgende wel toch maar met de aanhanger erbij doen, dat is efficienter. (afvoeren naar het stort).

We hebben besloten een deur tussen de keuken de voorkamer niet meer te gebruiken. Daarom heeft Nickie andere deur naar de voorkamer opengezaagd (zat alleen gipsplaat voor). Nu hebben we iets meer wandruimte in de keuken, daar komt een extra kastje.

Om een uur of 4 kwam Ineke, met schoondochter en twee kleinkinderen langs. Ik vind het hier voor kinderen nog een beetje eng omdat er ondanks onze opruimacties toch nog redelijk wat resten metaal en glas liggen. Normaal geen probleem, maar rennende kinderen... Helaas kwam mijn voorgevoel uit en viel een van de kleinkinderen op zijn knie in de as van een van de stookplekken en haalde zijn knie open aan glas wat daar in zat.
Heel vervelend, maar gelukkig viel de schade mee. Het is hier nog niet heel veilig voor kleine kinderen... jaren alles uit je handen laten vallen, ruim je niet in een paar maanden, op helaas...

Morgen gaan we bij karel langs in het dorp en daarna boodschappen doen in Remiremont...

De zwaluwen zijn al aangekomen en die vliegen nu steeds alle gaten in het gebouw binnen om te kijken waar ze het beste hun nest kunnen maken. Als wij 's morgens het raam open hebben vliegen ze ook een rondje door de slaapkamer om die te inspecteren. Wel gezellig die zwaluwen rond het huis.

Oh en had ik al gezegd dat het hier nu heeeeeel mooi is?

 

 

 

 

 

Comments

Mariëlle
woensdag 8 mei 2013 23:23
Dat ziet er goed uit op en vanaf dat bengske! Ik kan inderdaad wel zien en me ook voorstellen dat het daar nu heeeeeel errug mooi is!!! Dus geniet er lekker van! Niet te hard werken hoor...

Dikke XX Mariëlle
ma
vrijdag 10 mei 2013 11:21
Zou graag even een zwaluw zijn!
Doet me goed oma's keukenstoelen daar te zien .
Geniet van je mooie stek.
Ans
vrijdag 10 mei 2013 18:14
Prachtig!
AmieMM
vrijdag 10 mei 2013 19:40
Daar zo zitten, op dat benkske, starend naar het mooie uitzicht, daar kun je volgens mij alleen maar heul gelukkig van worden! Geniet er van! xx
Evelyn
donderdag 16 mei 2013 13:59
Het ziet er top uit hoor!! Tjeee...wat een schitterend uitzicht!! Ik krijg er zin in om op fietske te stappen en te komen kijken en helpen natuurlijk ;-) Misschien van de zomer........

Post a Comment

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: